Porton

Blog

Šarmantni grad Rovinj

Danas poznato turističko središte, nekoć važna pomorska i ribarska luka, Rovinj stoji na istarskoj obali već gotovo dva tisućljeća. Zbog svoje odlične mediteranske klime, koja Rovinjanima i njihovim posjetiteljima omogućava topla ljeta i blage zime, ovaj je grad izuzetna destinacija u svakom dobu godine.

Saznajte više

Povijest Rovinja

Iako se prvi puta spominje u djelu „Cosmographia", iz kojeg se zaključuje da je Rovinj nastao između 3. i 5. stoljeća nakon Krista, brojni arheološki nalazi potvrđuju naseljenost rovinjskog područja još u prapovijesti. Gradić je izgrađen oko današnje crkve Svete Eufemije te je do 10. stoljeća uspješno odolijevao naletima Slavena, Neretljana i Saracena.

Saznajte više

Što posjetiti?

Uživajte u srednjevjekovnoj venecijanskoj arhitekturi, koja prožima gradsku jezgru i stapa se s pomorskim ugođajem koji vrvi gradom. Ako se jednostavno želite maknuti od gradskih ugođaja, park šuma Zlatni rt, na području starog kamenoloma, idealno je mjesto za opuštanje i upijanje prirode. S druge strane, ako vas zove beskrajno plavetnilo mora, posjetite brojne otoke u rovinjskom arhipelagu.

Saznajte više

Čarobna Istra

Što trebam znati o Istri? Istra je regija impresivne prirode, zavidne kulturne baštine i priznate gastronomije - istražite ju! Poluotok kojem je od davnina nadjenut nadimak „Terra magica“ oduševit će svojom razvedenom obalom prepunom skrivenih uvala, ali i mističnom unutrašnjošću gdje iza vijugavih cesta na brežuljcima izviruju očuvani srednjovjekovni gradići. Dobrodošli!

Saznajte više

Što posjetiti?

Jedinstvena kombinacija razvedene obale s brojnim poznatim gradovima na obali i šarmantnim manjim ribarskim mjestima te unutrašnjosti s pitoresknim brežuljcima i srednjovjekovnim gradićima, uz dva planinska masiva, čine Istru idealnom destinacijom za sve ljubitelje prirode i aktivnog odmora.

Saznajte više

Sunce i more

Razvedena obala istarskog poluotoka ima mnogo šljunčanih plaža i skrivenih uvala gdje možete uživati u čistom moru i netaknutoj prirodi.

Saznajte više

Gastronomija

Dobrodošli u gastronomski raj Mediterana! U Istri možete uživati u tradicionalnim jelima unutrašnjosti te morskim specijalitetima na obali, a na privatnim degustacijskim turama kušajte najfinija nagrađivana vina, maslinova ulja, pršute i suhomesnate proizvode te tartufe!

Saznajte više

Kulturno-povijesne atrakcije

Tijekom svog odmora u Istri, istražite brojne kulturno-povijesne atrakcije i upoznajte bogatu baštinu poluotoka. Jeste li znali da je pulska Arena po veličini šesti amfiteatar na svijetu izgrađen od strane Rimljana ili da je Eufrazijeva bazilika u Poreču uvrštena na UNESCO-v popis svjetske baštine? Od rimskih spomenika, srednjovjekovnih utvrda pa do zanimljivih muzejskih postava, doživite Istru kroz njenu kulturu i povijest.

Saznajte više

Doživljaji i aktivnosti za obitelj i djecu

Uz pregršt doživljaja i aktivnosti za djecu, provedite u Istri pravi obiteljski dan pun zabave! Pružite svojoj djeci nezaboravno iskustvo, i pridružite im se u avanturističkim spustovima, otkrivanju podvodnog svijeta Istre, prapovijesnih tajni i misterija zvjezdanog neba!

Saznajte više

Aktivni odmor

Za vrijeme boravka u Istri, obavezno istražite brojne mogućnosti za aktivni odmor i doživite Istru na potpuno drukčiji način! Brojne prirodne atrakcije najljepše ćete doživjeti kroz avanturističke doživljaje, biciklizam, planinarenje ili pješačenje.

Saznajte više