Porton
Blog

Sunce i more

Razvedena obala istarskog poluotoka ima mnogo šljunčanih plaža i skrivenih uvala gdje možete uživati u čistom moru i netaknutoj prirodi.

Koje su najbolje plaže u Istri? Pronađite one koje odgovaraju vašim kriterijima:

  • najbolje plaže u Rovinju
  • plaže s oznakom Plave zastave
  • plaže za pse u Rovinju
  • plaže za djecu u Istri

Najbolje plaže u Rovinju

Rovinj ima nekoliko gradskih plaža, pregršt malih skrivenih uvala te malih plaža na susjednim otočićima rovinjskog arhipelaga. Uz našu Porton plažu, možete uživati na nekoliko plaža koje su prilagođene za djecu te imaju oznake plaža za pse.

Porton plaža u sklopu Porton Nature Hideouts prekrasna je plaža sa šljunčanim prilazom s koje se pruža pogled na povijesnu jezgru Rovinja. Prilagođena je za djecu, a na njoj su, kao i u našim smještajnim jedinicama, ljubimci dobrodošli! Odmor od sunca potražite u hladu našeg Porton beach bara u sklopu plaže!

Gradsko kupalište Lone i Stari grad – Monte popularne su plaže u Rovinju ako želite spojiti obilazak gradske jezgre i kupanje u jednom!

Plaže na Zlatnom Rt-u su udaljenije od centra Rovinja, ali dovoljno blizu da do njih prošetate. Pronađite svoju uvalu gdje možete uživati u sjenama stoljetnih borova, pinija i čempresa. Istražite i plaže na nekima od otočića rovinjskog arhipelaga:

  • Plaža otoka Sv. Katarina
  • Plaža otoka Sv. Andrija.

„Blue flag“ plaže u Istri

Prestižna međunarodna oznaka Plave zastave jednom godišnje se dodjeljuje plažama i marinama u Istri koje zadovoljavaju standarde opremljenosti, čistoće i kvalitete mora te razine očuvanja okoliša. Posjetite neke od „Blue flag“ plaža u Istri i uživajte u svim blagodatima čistoga mora i netaknute prirode. Popis aktualnih plaža u Istri s Blue flag oznakom pronađite ovdje.

Plaže za pse u Rovinju

U Porton Nature Hideouts, kao i na Porton plaži psi su dobrodošli! U Rovinju postoji nekoliko plaža za pse od kojih izdvajamo:

  • Nedaleko od naše plaže Porton nalazi se plaža za pse u naselju Borik
  • Plaža za pse na Škarabi te plaža za pse u park šumi Zlatni Rt.

Najbolje plaže za djecu u Istri

Najbolje plaže za djecu u Istri imaju uređene adekvatne prilaze, zajamčenu čistoću mora, uređen okoliš te mnoštvo sadržaja i aktivnosti za cijelu obitelj!. Osim naše Porton plaže koja je prilagođena djeci, u Rovinju preporučujemo sljedeće plaže za djecu:

  • Plaže na otoku Sv. Andrija/Crveni otok. Pronađite svoju privatnu skrivenu uvalu na otoku ili uživajte na uređenom šljunčanom dijelu plaže. Otok sv. Andrija s centrom Rovinja je povezan redovnim dnevnim brodskim linijama.
  • Plaža u sklopu zaštićene park šume Zlatni Rt idealna je obiteljska plaža za djecu. U blizini plaže dostupan je i centar za najam opreme pa se kao obitelj možete okušatiu vodenim sportovima! Park šuna Zlatni Rt udaljena je 15 minuta pješke od centra Rovinja!

Istražite ostale plaže za djecu u Istri te provedite nezaboravni obiteljski dan:

  • Plaža Rabac. Udaljena sat vremena vožnje autom od Porton Nature Hideouts, plaža Rabac na istočnoj obali Istre šljunčana je plaža s pogledima na susjedne otoke Krk i Cres! Uživajte u čistoj vodi te brojnim mogućnostima za dječju zabavu i aktivnosti! Na ovoj se plaži gotovo uvijek traži mjesto više, stoga svoj dolazak planirajte dovoljno rano!
  • Plaža Gortanova uvala, Pula. Poznata i pod nazivom „Havajsko“, Gortanova uvala u Puli uređena je šljunčana plaža čiji valovi i smaragdno-zelena boja vode često podsjećaju upravo na tropske Havaje. Uređeni prilaz prilagođen je djeci, a u sklopu uvale, oni veći i stariji okušat će se u skakanju s obližnjih stijena!
  • Plaže na Rt Kamenjaku, Pula. Zaštićeno prirodno područje na samom jugu poluotoka pravi je raj za ljubitelje stjenovitih plaža i pregršt skrivenih uvala s čistim morem. Uz uvale s prirodnim prilazima moru, Rt Kamenjak ima i edukativne pješačke staze o bioraznolikosti tog zaštićenog područja te ostacima nekadašnjih dinosaura.

Želite više informacija o plažama u Istri? Obratite nam se na sales@porton.hr, rado ćemo Vam pomoći.