Porton
Blog

Aktivni odmor

Za vrijeme boravka u Istri, obavezno istražite brojne mogućnosti za aktivni odmor i doživite Istru na potpuno drukčiji način! Brojne prirodne atrakcije najljepše ćete doživjeti kroz avanturističke doživljaje, biciklizam, planinarenje ili pješačenje.

Ovo su najatraktivnije ideje za aktivni odmor i outdoor doživljaje u Istri:

  • Zipline Pazinska jama i Speleoavantura Pazin cave – Iskusite veličinu Pazinske jame na dva posebna načina: odvažite se na let preko jame kroz avanturistički zip line, ili istražite podzemlje Pazinske jame u speleoavanturi u pratnji stručnih speleologa. Ovi doživljaji odvijaju se u pratnji profesionalnog osoblja te su u potpunosti sigurni za djecu!
  • Feštinsko kraljevstvo – Nedaleko Žminja posjetite ovu špilju koja se ističe svojim prepoznatljivim sigastim oblicima! Špilja Feštinsko kraljevstvo ima uređene staze za siguran obilazak djece i odraslih. Upotpunite svoj posjet uživanjem u brojnim sadržajima koji se nude u prirodnom okruženju pri ulasku u špilju.
  • Pješačke staze po Istri – Doživite brojne prirodne atrakcije u Istri i tajne njihovog nastajanja kroz edukativne pješačke staze prilagođene djeci i odraslima! Neke od najuzbudljivijih staza su staza Sedam slapova u Buzetu, poučna staza kroz kanjon Vele Drage, pješačka staza kroz Rt Kamenjak te brojne planinarske staze na Učki i Ćićariji.
  • Biciklističke staze – Upoznajte Istru na dva kotača! Brojne mogućnosti za cestovni i brdski biciklizam u Istri čine ju idealnom za istraživanje njenih brdovitih vijugavih cesta s kojih se pružaju nezaboravni pogledi na brojne atrakcije i pejzaže! Najpoznatija uređena biciklistička ruta u Istri, Parenzana, vodi Vas čak do susjedne Slovenije te Italije.
  • Ronjenje – Zaronite u tajne istarskog podmorja, njegove grebene, špilje i davno potonule brodove! U Istri možete iznajmiti opremu te roniti samostalno ili u pratnji stručnih ronioca, a početnici mogu upisati i školu za ronjenje!
  • Windsurfing – Upustite se u windsurfing avanturu u Istri! Povoljne morske struje i vjetrovi u Premanturi idealno su mjesto u Istri za ovaj avanturistički sport! Uz iskusne instruktore možete proći profesionalnu obuku nakon čega dobivate stručnu licencu. Doživite nezaboravnu avanturu windsurfinga u Istri!
  • Izleti kajakom – Otkrijte skrivene čarobne uvale Istre u organiziranim izletima kajakom. Iznajmite kajak ili rezervirajte svoj grupni termin te provedite pravi obiteljski dan u istraživanju kajak ruta po obali Istre!
  • 4x4 Istria tour – Rezervirajte svoj doživljaj Istre na četiri kotača. Ova off-road avanturistička tura vodi Vas po brdskim i neravnim terenima središnje Istre, a u pauzama ćete obilaziti lokalne proizvođače vina i maslinovih ulja!
  • Adrenalinski park Sky Fox – Na pola puta između Poreča i Tara svratite u adrenalinski park Sky Fox i testirajte svoje vještine hrabrosti, izdržljivosti i snalažljivosti u 35 različitih vježbi. Ponuda ovog adrenalinskog parka u Istri prilagođena je za djecu i odrasle, a uz najsuvremeniju opremu, certificirani instruktori brinu za Vašu sigurnost!
  • Tunatail fishing, Poreč – U otvorenim vodama između Poreča i Umaga ljubitelji sportskog ribolova mogu se okušati u lovu velikih riba: Plavoperajne tune, Psa Modrulja i Morskog Psa Lisice. Uz stručne stručne kapetane iskusne u ribolovu, u ovom doživljaju sportskog ribolova mogu uživati i početnici i iskusni entuzijasti.

Želite znati više o aktivnom odmoru i outdoor aktivnostima u Istri? Obratite nam se na sales@porton.hr, pomoći ćemo Vam u organizaciji i planiranju Vašeg slobodnog vremena!