Porton
Destinacija

Rovinj

Jedan od najfotogeničnijih gradova Mediterana

Tvoj najdraži grad u Istri

Prekrasno more, očuvana priroda i zanimljiva povijest isprepletena lokalnim legendama. Ribarska kultura odiše gradom iz kojeg dolazimo. Upoznajte grad Rovinj!

Šarmantni grad Rovinj

Danas poznato turističko središte, nekoć važna pomorska i ribarska luka, Rovinj stoji na istarskoj obali već gotovo dva tisućljeća. Zbog svoje odlične mediteranske klime, koja Rovinjanima i njihovim posjetiteljima omogućava topla ljeta i blage zime, ovaj je grad izuzetna destinacija u svakom dobu godine.

Više

Povijest Rovinja

Iako se prvi puta spominje u djelu „Cosmographia", iz kojeg se zaključuje da je Rovinj nastao između 3. i 5. stoljeća nakon Krista, brojni arheološki nalazi potvrđuju naseljenost rovinjskog područja još u prapovijesti. Gradić je izgrađen oko današnje crkve Svete Eufemije te je do 10. stoljeća uspješno odolijevao naletima Slavena, Neretljana i Saracena.

Više

Što posjetiti?

Uživajte u srednjevjekovnoj venecijanskoj arhitekturi, koja prožima gradsku jezgru i stapa se s pomorskim ugođajem koji vrvi gradom. Ako se jednostavno želite maknuti od gradskih ugođaja, park šuma Zlatni rt, na području starog kamenoloma, idealno je mjesto za opuštanje i upijanje prirode. S druge strane, ako vas zove beskrajno plavetnilo mora, posjetite brojne otoke u rovinjskom arhipelagu.

Više

Smještaj

Smještaj

One with the nature

Porton Nature Hideouts

Dobrodošli u Porton...Mjesto s polustoljetnom tradicijom, smješteno na jednom od najslikovitijih dijelova Jadrana. Pogled na očaravajući stari grad Rovinj svakog posjetitelja osvaja na prvu.

Više