COVID-19 informacije i sigurnost

Aktivnosti

Rovinj je idealno mjesto za odmor. Zbog dobre, tople klime, odlične geografske lokacije i blizine zanimljivih sadržaja, ovdje možete pronaći ponešto za svakoga, neovisno o tome kojom aktivnošću se volite baviti.

 
Park šuma Zlatni Rt svojevrsna je oaza za aktivan odmor. Budući da je nedostupna motornim vozilima, tijekom cijele godine su otvorene biciklističke staze, uređene staze za trčanje i šetnju, ali i penjališta, koja u Rovinj privlače sve više i više posjetitelja svake godine. Najpoznatije penjalište nalazi se u sklopu Park šume, na obroncima napuštenog kamenoloma, dok se u rovinjskoj okolici nalaze još dva, puno zahtjevnija penjališta za iskusne penjače.
 
Rovinju ne manjka ni mjesta za sportove s loptom. Razni nogometni, košarkaški i teniski tereni raštrkani su diljem grada i okolice, kako bi vam pružili zadovoljstvo ljetnog treninga i zdravog natjecanja. U Rovinju se isto tako nalaze i škole jahanja, a konjički klubovi često nude organizirano jahanje prilagođeno vašem iskustvo. Jahačke rute često prolaze kroz srednjevjekovne i ostale povijesne znamenitosti, te ćete se tako osjećati kao da ste zašli u neko davno prošlo vrijeme, zajedno sa svojim konjem.
 
Osim aktivnosti na kopnu, Rovinj nudi i pregršt zanimljivosti na moru. Uz brojne škole ronjenja (neke od kojih su aktivne više od 100 godina), možete otkriti čari rovinjskog dijela Jadranskog mora. Ako više volite morske aktivnosti koje ne uključuju zaranjanje ispod površine mora, možete otići na kayaking ili jedrenje na dasci između dvadeset otoka rovinjskog arhipelaga.
 
Sve u svemu, Rovinj je jedna od destinacija u kojoj vam zacrtano vrijeme za odmor nikada neće biti dovoljno dugo. Zbog svog položaja i mirnog zaleđa, idealan je za obiteljski odmor. Pregršt sadržaja za djecu zabavit će naše najmlađe, te će pomoći stvoriti mnoštvo prekrasnih obiteljskih uspomena, koje ćete htjeti obnoviti ponovnim posjećivanjem ovog predivnog pomorskog gradića.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se